Κοινωνική ευαισθησία

Κρίκος Ζωής

TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου - Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκος Ζωής Τα TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου συνεργάζονται με το Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρίκο Ζωής, που έχει σαν σκοπό τη συμπαράσταση και αρωγή στους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κρίκο Ζωής συνεργάζεται με τα Κέντρα Αγάπης ΑθήναςΠειραιά, βοηθάει στο έργο για τα παιδιά της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», τα Γηροκομεία Αγίων Αποστόλων ΚαλλιθέαςΑγίου Σώστη Νέας Σμύρνης και Αγίου Παντελεήμονος στη Δραπετσώνα.

Η προσφορά τροφίμων, δώρων και είδη ρουχισμού, που συγκεντρώνονται με τη βοήθεια των μαθητών και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι μια πολύτιμη κοινωνική προσφορά.

 

 

Ενημερώσεις σε Σχολεία – Ασφαλής πλοήγηση στο Internet

TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου - Ομιλία σε σχολεία - Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο Τα TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ενημερώσεις σε σχολεία της Αττικής αλλά και της επαρχίας.Γίνονται ενημερώσεις στα παιδιά αλλά και στους γονείς για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Παρουσιάζουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά σήμερα.Γίνεται επεξήγηση των επικίνδυνων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά κάνοντας κακή χρήση των Social Mεdia (Facebook, Twitter, Myspace κα).

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να λύσουν απορίες για το τρόπο λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και  πώς θα προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα και θα χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα Social Mεdia.

 

 

Make a Wish

Ο μη-κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Μake-A-Wish® (Κάνε-Μια-ΕυχήSM Ελλάδος) πραγματοποιεί τις ευχές παιδιών με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα. Ιδρύθηκε το 1980 όταν μία ομάδα εθελοντών βοήθησαν ένα νέο παιδί, τον Chris, να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει αστυνομικός.Στην Ελλάδα, το Μake-A-Wish® (Κάνε-Μια-ΕυχήSM Ελλάδος) δραστηριοποιείται από το 1996 και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 670 ευχές σοβαρά άρρωστων παιδιών.

Τα TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου χρησιμοποιούν το χριστουγεννιάτικο αστέρι του Make a Wish, βοηθώντας να πραγματοποιηθούν οι ευχές των παιδιών που έχουν ανάγκη.

 

 

Δωρεάν μαθήματα σε μέλη των ΚΑΠΗ του Παλαιού Φαλήρου

Μάθημα πληροφορικής Καπη Παλαιού Φαλήρου Τα TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και κοινωνικής αρωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προσέφεραν εντελώς δωρεάν μαθήματα χρήσης internet και νέων τεχνολογιών σε ενδιαφερόμενους, μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των ΚΑΠΗ με εξοπλισμό, καθηγητές και εκπαιδευτικό υλικό που παρείχαν τα TECHNOkids TECHNOPLUS Παλαιού Φαλήρου εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε διάστημα 2 μηνών και το παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 60 δημότες Παλαιού Φαλήρου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες έμαθαν βασική χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, περιηγήθηκαν στο internet, δημιούργησαν λογαριασμούς e-mail και Skype ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με γνωστούς και συγγενείς τους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Είδαν τον κόσμο μέσω του Google earth και χρησιμοποίησαν το Google maps για να μάθουν πως μπορούν να καθορίσουν εύκολα το ταξίδι τους ή τις διαδρομές τους. Χρησιμοποίησαν υπηρεσίες του Internet για να ψυχαγωγηθούν, το youtube για να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια και να δουν αγαπημένες σειρές και ταινίες.

Έμαθαν για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο ενώ έμαθαν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες τραπεζών και επικοινωνίας με το δημόσιο.