ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 2014

Πρόλαβε την προκήρυξη των Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος 2014:
Καθημερινή έναρξη εντατικών μαθημάτων.
Μαθήματα (σε τμήμα, σε ιδιαίτερο, με e-learning ή Blended learning), εκπαιδευτικό υλικό, πρακτική εξάσκηση, κάρτα δεξιοτήτων, εξετάσεις, επανεξετάσεις, έκδοση πιστοποιητικού, θεωρημένα αντίγραφα μόνο 295€. Περιορισμένες συμμετοχές.

Τελευταίες Εξελίξεις

Προκήρυξη Λιμενικού 2014Όπως έκαναν λόγο εδώ και καιρό πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος και επιβεβαιώνονται από δημοσιεύματα εφημερίδων, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι υπουργικές αποφάσεις για την των πολυαναμενόμενων προκηρύξεων του Λιμενικού Σώματος 2014.

Οι προκηρύξεις αναμένονται να δημοσιευθούν το Μάιο και θα αφορούν στην πρόσληψη 200 υπαξιωμάτικών και λιμενοφυλάκων.

Όπως πρώτοι είχαν υποστηρίξει στο limenikosoma.wordpress.com η νέα προκήρυξη θα φέρει σαφείς ομοιότητες με αυτές των υπαξιωματικών που είχε εκδοθεί το 2011 αλλά θα οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται και σε γραπτές εξετάσεις υπαγόμενοι έτσι σε ένα μεικτό σύστημα μοριοδότησης.

Περιληπτικά η προκήρυξη των υπαξιωματικών αναμένεται να απαιτεί πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ πιστοποιημένη γνώση Η/Υ στις ενότητες Word, Excel και Internet καθώς και πιστοποιημένη γνώση Ξένης Γλώσσας σε καλό επίπεδο. Οι υποψήφιοι που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις θα κληθούν να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές διαδικασίες και αθλήματα ενώ τέλος θα εξεταστούν και σε διάφορα μαθήματα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συνοδευόμενης από τα πρώτα δικαιολογητικά (πτυχίο, πιστοποιητικό πληροφορικής, πιστοποιητικό ξένης γλώσσας)  υπολογίζεται πως θα είναι 20 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Αμέσως μετά την προκήρυξη των Υπαξιωματικών ή ακόμη και ταυτόχρονα με αυτήν αναμένεται να δημοσιευθεί και η δεύτερη προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος που θα αφορά σε θέσεις Λιμενοφυλάκων.

Υπενθυμίζουμε σε όσους επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την πρόσληψή τους  στο Λιμενικό Σώμα πως ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός ξεκινάει εκπαιδεύσεις σε καθημερινή βάση ώστε ο κάθε υποψήφιος να μπορέσει να εκπαιδευτεί αλλά και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του έγκαιρα.

Μείνετε συντονισμένοι ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις για τις προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος για το 2014

Προκήρυξη Λιμενικού Σώματος 2013

Προκήρυξη Λιμενικού Σώματος 2013Από τα πλέον επίσημα χείλη δείχνουν να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσιεύονταν εδώ και καιρό σε διάφορα site σχετικά με την έκδοση προκήρυξης πρόσληψης στο Λιμενικό Σώμα, για πρώτη φορά μετά το 2011.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα της βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα προβούν σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να καλύψει ανάγκες για τη θωράκιση του Αιγαίου» ενώ συνέχισε τονίζοντας πως «παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για νέα πλωτά μέσα».

Στα πρότυπα της προκήρυξης του 2011, αναμένεται να μην ανακοινωθεί μόνο μια προκήρυξη αλλά μια σειρά από προκηρύξεις που θα καλύπτουν διάφορες βαθμίδες του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ θα απευθύνονται τόσο σε απόφοιτους ΔΕ όσο και σε απόφοιτους ΠΕ και ΤΕ.

.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Προκήρυξη Λιμενικού Σώματος 2013

Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών, λαμβάνοντας υπόψιν τη συνήθη πρακτική των προκηρύξεων που ελέγχονται από ΑΣΕΠ, αλλά και τις προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος για το 2011 οι οποίες είχαν και πάλι εκδοθεί εντός των θερινών μηνών,   το χρονικό περιθώριο που θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στις 20 και 30 ημέρες.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Όπως είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις του Λιμενικού και το 2013, εκτός από τους τίτλους σπουδών θα είναι η καλή γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας αλλά και η πιστοποίηση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Πιστοποίηση Χρήσης Η/Υ

Πιστοποίηση πληροφορικής Λιμενικό Σώμα 2013

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στις αναμενόμενες προκηρύξεις του λιμενικού σώματος, απαραίτητο προσόν θα αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογισμών ή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται πιστοποίηση τύπου ECDL.

Η προκήρυξη του Λιμενικού σώματος του 2011, απαιτούσε γνώση

  • Επεξεργασίας Κειμένου (Microsoft Word)
  • Υπολογιστικών Φύλλων (Microsoft Excel)
  • Υπηρεσιών Διαδικτύου (Microsoft Outlook & Internet Explorer)

η οποία αποδεικνύονταν με κάποιο από τα παρακάτω αναγνωρισμένα πιστοποιητικά:

Ecdl
Infotest 
Microsoft
IC3
ICBU
ICT Hellas
Acta
Vellum
iSkills
Diploma

Καθώς αποτελούμε αναγνωρισμένα από τον ΟΕΕΚ εξεταστικά κέντρα όλων των παραπάνω φορέων έχουμε προγραμματίσει τη διενέργεια τουλάχιστον 90 εξεταστικών περιόδων σε καθημερινή βάση για τους μήνες Απρίλιο Μάιο και Ιούνιο  στους χώρους των εκπαιδευτηρίων μας ώστε να μπορέσει ο κάθε υποψήφιος να προλάβει τις προθεσμίες της προκήρυξης του Λιμενικού Σώματος.

Εντατικά Μαθήματα πιστοποίησης πληροφορικής

Σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένοι εισηγητές με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία, πιστοποιημένοι ως Microsoft Certified Trainers και Microsoft Master Instructors βρίσκονται στη διάθεσή σας ώστε να σας μάθουν να χρησιμοποιείτε εύκολα και παραγωγικά όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office ή εφόσον έχετε ήδη τις απαραίτητες γνώσεις να σας προετοιμάσουν ώστε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής.

Μαθήματα ξεκινάνε σε καθημερινή βάση και πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδος είτε σε ολιγομελή τμήματα, είτε σε ιδιαίτερα, είτε απομακρυσμένα (σύγχρονο ή ασύγχρονο e-learning), είτε σε μεικτή μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εντατικά μαθήματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πιστοποίηση Αγγλικών

Πιστοποίηση Αγγλικών, Λιμενικό Σώμα 2013Όπως συμβαίνει και με τη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, έτσι και στις ξένες γλώσσες όλες οι προκηρύξεις που εκδίδονται για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου συνεπώς και οι νέες προκηρύξεις Λιμενικού Σώματος 2013 αναμένεται να απαιτούν πιστοποιημένη γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, όπως τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά ή Ισπανικά.

Οι ιδιαίτερα πιεστικές προθεσμίες που επιβάλλει η Προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας (αγγλικών) ή για όσους έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν μια ανώτερη έκδοση ώστε να επιβραβευτούν με επιπλέον μόρια καθιστούν την επιλογή της πιστοποίησης BULATS, University of Cambridge, σχεδόν αποκλειστική λύση.

Η πιστοποίηση BULATS είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ο υποψήφιος εξετάζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ η εξέταση δεν περιλαμβάνει προφορικά και έκθεση. Είναι πλήρως αναγνωρισμένη και το πιστοποιητικό παραλαμβάνεται μέσα σε 4-7 ημέρες από την επιτυχία του υποψηφίου.

Εξετάσεις διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επόμενη αυτή της 10ης Μαΐου στην Αθήνα. Επιπλέον ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης Λιμενικού Σώματος 2014, είναι εφικτό να διεξαχθούν και εμβόλιμες εξεταστικές δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν και εξεταστούν επιτυχώς να παραλάβουν το πτυχίο τους και μεταφρασμένα αντίτυπα έγκαιρα.

Εντατικά Μαθήματα πιστοποίησης Αγγλικών

Σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένοι εισηγητές με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία, βρίσκονται στη διάθεσή σας ώστε να βοηθήσουν όσους έχουν κάποιες βασικές γνώσεις αγγλικών και επιθυμούν γρήγορα και εύκολα να τις πιστοποιήσουν ή να τις αναβαθμίσουν ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν ή να επιβραβευθούν με επιπλέον μόρια στις αναμενόμενες προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος.

Εκπαιδεύσεις ξεκινούν καθημερινά και πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδος είτε σε ολιγομελή τμήματα, είτε σε ιδιαίτερα, είτε απομακρυσμένα (σύγχρονο ή ασύγχρονο e-learning), είτε σε μεικτή μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εντατικά μαθήματα Αγγλικών μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα στα 210.98.51.172-4, στο 6945542237 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στη δεξιά στήλη της σελίδας.

Φόρμα Επικοινωνίας