Σειρά προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως είναι η έκδοση προκηρύξεων που θα αφορούν σχεδόν 14.000 θέσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα και βάσει του κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις το υπουργείο εσωτερικών υπολογίζει πως υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης περίπου 14.000 υπαλλήλων σε κομβικά υπουργεία που πλέον παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της υποστελέχωσης.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με σειρά προκηρύξεων που θα εκδοθούν από τον ΑΣΕΠ, θα δημοσιευθούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων που ανέδειξε ρεπορτάζ μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού προκηρύξεις αναμένεται να εκδώσουν τα Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας ενώ δεν αναμένεται να εκδοθούν προκηρύξεις για τα υπουργεία Διοικητικής μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega η ακριβής κατανομή αναμένεται να είναι η ακόλουθη.

Προκήρυξη 2.139 προσλήψεων στο Υπουργείο Οικονομικών

Προκήρυξη 2.000 προσλήψεων στο Υπουργείο Υγείας

Προκήρυξη 1.493 προσλήψεων στο Υπουργείο Εργασίας

Προκήρυξη 1.120 προσλήψεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Προκήρυξη 1.119 προσλήψεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα πάντα με τους δημοσιογράφους του Mega:

«Ήδη, στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση», ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων: Οι 13.583 αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και οι 582 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.»

 

Όπως γίνεται και με κάθε προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα, απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στους διαγωνισμούς είναι η πιστοποιημένη γνώση Η/Υ στις ενότητες Word, Excel και Internet καθώς και πιστοποιημένη γνώση Ξένης Γλώσσας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πτυχίο, πιστοποιητικό πληροφορικήςπιστοποιητικό ξένης γλώσσας)  υπολογίζεται πως είναι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ΑΣΕΠ, 20 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Υπενθυμίζουμε σε όσους επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την πρόσληψή τους  σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω προκηρύξεις πως ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός ξεκινάει εκπαιδεύσεις σε καθημερινή βάση ώστε ο κάθε υποψήφιος να μπορέσει να εκπαιδευτεί αλλά και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του έγκαιρα.

Μείνετε συντονισμένοι ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις για τις προκηρύξεις του Δημοσίου Τομέα για το 2014

Πιστοποίηση Χρήσης Η/Υ

Πιστοποίηση πληροφορικής δημόσιο 2014

Όπως και σε κάθε άλλη προκήρυξη για κάλυψη θέσεων στο ελληνικό δημόσιο, έτσι και στις αναμενόμενες προκηρύξεις του, απαραίτητο προσόν θα αποτελεί η πιστοποίηση γνώσεως χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογισμών ή όπως συνηθίζεται να αποκαλείται πιστοποίηση τύπου ECDL.

Συνήθως οι περισσότερες προκηρύξεις, απαιτούν γνώση τουλάχιστον

  • Επεξεργασίας Κειμένου (Microsoft Word)
  • Υπολογιστικών Φύλλων (Microsoft Excel)
  • Υπηρεσιών Διαδικτύου (Microsoft Outlook & Internet Explorer)

η οποία αποδεικνύεται με κάποιο από τα παρακάτω αναγνωρισμένα πιστοποιητικά:

Ecdl
Infotest 
Microsoft
IC3
ICBU
ICT Hellas
Acta
Vellum
iSkills
Diploma

Καθώς αποτελούμε αναγνωρισμένα από τον ΟΕΕΚ εξεταστικά κέντρα όλων των παραπάνω φορέων έχουμε προγραμματίσει τη διενέργεια τουλάχιστον 90 εξεταστικών περιόδων σε καθημερινή βάση για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο στους  χώρους των εκπαιδευτηρίων μας ώστε να μπορέσει ο κάθε υποψήφιος να προλάβει τις προθεσμίες της προκήρυξης του Λιμενικού Σώματος.

Εντατικά Μαθήματα πιστοποίησης πληροφορικής

Σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένοι εισηγητές με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία, πιστοποιημένοι ως Microsoft Certified Trainers και Microsoft Master Instructors βρίσκονται στη διάθεσή σας ώστε να σας μάθουν να χρησιμοποιείτε εύκολα και παραγωγικά όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office ή εφόσον έχετε ήδη τις απαραίτητες γνώσεις να σας προετοιμάσουν ώστε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στις απαιτήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής.

Μαθήματα ξεκινάνε σε καθημερινή βάση και πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδος είτε σε ολιγομελή τμήματα, είτε σε ιδιαίτερα, είτε απομακρυσμένα (σύγχρονο ή ασύγχρονο e-learning), είτε σε μεικτή μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εντατικά μαθήματα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πιστοποίηση Αγγλικών

Πιστοποίηση Αγγλικών, Προκήρυξη Δημοσίου 2014Όπως συμβαίνει και με τη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, έτσι και στις ξένες γλώσσες όλες οι προκηρύξεις που εκδίδονται για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου συνεπώς και οι νέες προκηρύξεις  αναμένεται να απαιτούν πιστοποιημένη γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, όπως τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά ή Ισπανικά.

Οι ιδιαίτερα πιεστικές προθεσμίες που επιβάλλει η Προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας (αγγλικών) ή για όσους έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν μια ανώτερη έκδοση ώστε να επιβραβευτούν με επιπλέον μόρια καθιστούν την επιλογή της πιστοποίησης BULATS, University of Cambridge, σχεδόν αποκλειστική λύση.

Η πιστοποίηση BULATS είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ο υποψήφιος εξετάζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ η εξέταση δεν περιλαμβάνει προφορικά και έκθεση. Είναι πλήρως αναγνωρισμένη και το πιστοποιητικό παραλαμβάνεται μέσα σε 4-7 ημέρες από την επιτυχία του υποψηφίου.

Εξετάσεις διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με επόμενη αυτές των 10 Μαϊου και 14 Ιουνίου στην Αθήνα. Επιπλέον ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης, είναι εφικτό να διεξαχθούν και εμβόλιμες εξεταστικές δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν και εξεταστούν επιτυχώς να παραλάβουν το πτυχίο τους και μεταφρασμένα αντίτυπα έγκαιρα.

Εντατικά Μαθήματα πιστοποίησης Αγγλικών

Σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένοι εισηγητές με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία, βρίσκονται στη διάθεσή σας ώστε να βοηθήσουν όσους έχουν κάποιες βασικές γνώσεις αγγλικών και επιθυμούν γρήγορα και εύκολα να τις πιστοποιήσουν ή να τις αναβαθμίσουν ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν ή να επιβραβευθούν με επιπλέον μόρια στις αναμενόμενες προκηρύξεις.

Εκπαιδεύσεις ξεκινούν καθημερινά και πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδος είτε σε ολιγομελή τμήματα, είτε σε ιδιαίτερα, είτε απομακρυσμένα (σύγχρονο ή ασύγχρονο e-learning), είτε σε μεικτή μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εντατικά μαθήματα Αγγλικών μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα στα 210.98.51.172-4, στο 6945542237 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στη δεξιά στήλη της σελίδας.

Φόρμα Επικοινωνίας